Polaznici muzičke radionice Sonata sugrađanima priredili novogodišnji koncert

Polaznici Muzičke radionice „Sonata“ večeras su Centru za kulturu izveli prave muzičke poslastice, za šta su nagrađeni gromoglasnim aplauzima mnogobrojne publike.

Roditeljima, bakama, dekama, ali i svim ljubiteljima muzike predstavilo se više od 40 polaznika iz Dervente i Broda, a kako je istakla profesorica Valentina Šatara, mališani, ali i oni stariji polaznici, pred publiku su iznijeli sve ono što su učili tokom radionica.

– Svi polaznici, uzrasta od četiri do 19 godina, predstavili su se finalnim proizvodom onoga što radimo u segmentu sviranja, dok su se mališani od četiri do osam godina zapjevali i u horu. „Sonata“ je počela da radi prije godinu i po i do sad smo imali četiri koncerta i to prvi prije tačno godinu, takođe novogodišnji, tako da nam je ovo tradicija u kojoj se nadamo da ćemo istrajati – rekla je Šatara dodavši da su polaznici za nastup pripremili svojevrsno muzičko putovanje svijetom.

– Prisutni su imali priliku da poslušaju izvedbe u blokovima, gdje su u prvom bloku predstavljene pjesme „Jesen/zima“, a možda najzanimljiviji dio je bio „Putovanje svijetom“ gdje smo se predstavili kroz šest pjesama upoznavši Srbiju, Japan, Ganu, Zambiju, Rusiju i Meksiko. To su zapravo igre i aktivnosti kroz koje djeca na zanimljiviji način uče ponešto o tim zemljama – kazala je Šatara dodavši da poslije zimske pauze polaznike očekuju još zanimljivije aktivnosti.

Koncert su upotpunili Katarina Ćelić i Nemanja Danojević na gitarama, a koji su bili muzička pratnja za horsku izvedbu. 

Muzička radionica Sonata organizuje Novogodišnji koncert